Kurz prežitia v prírode

Dokážete sa správne rozhodnúť v krízových situáciách? Dokážete prekonávať psychickú a fyzickú záťaž? Odpovede na tieto otázky umožní nájsť prežitie v prírode spojené s presunmi v teréne.
Pri prežití sa naučíte stavať bivaky a primitívne ležoviská na spanie, zakladať oheň iným spôsobom, ako obyčajne, ťažiť a upravovať vodu na pitné účely a na varenie z prírodných zdrojov a využívať rastliny, huby a lesné plody na stravovanie. Taktiež sa naučíte presúvať terénom a prekonávať rôzne terénne prekážky.
Nie je to tábor ani iný statický pobyt v prírode. Je to presun po krásnej slovenskej krajine spojený s vyššie uvedenými činnosťami a so spaním v bivakoch (primitívnych ležoviskách) alebo “pod širákom”. Každý deň ste niekde inde a máte šancu za pochodu spoznávať čaro prirodzeného prostredia. Počas presunu sa naučíte orientovať v teréne podľa mapy, určovať svetové strany podľa slnka, hviezd, mesiaca a prírodných útvarov. Taktiež sa naučíte určovať svoju polohu na mape a používať buzolu, určovať azimuty a pochodovať podľa nich.

ponuka Edukačného centra ZBS na kurz prežitia

Tento obsah bol zaradený v Prežitie v prírode-survival a označkovaný ako , , . Zálohujte si trvalý odkaz.